Egy szakácskönyv,  amely jóval több,  mint receptek gyűjteménye.  A főzés filozófiája tárul fel előttünk könnyen érthető és tanulható formában.  Aki ezt a könyvet forgatja,  rájön,  hogy a konyhaművészet milyen könnyen elsajátítható,  hogy a bonyolultság nem más,  mint egyszerű folyamatok következetes ismétlése.  E könyv ismerete felfedi előttünk a konyhaművészet titkait,  mesterfogásait,  és persze,  ami nem mellékes:  finom,  rafinált,  kifinomult ízeit.  
Klára valamennyi itt tálalt receptjét tucatszor kipróbálta.  A bemutatott étkeket a francia konyha legjavából válogatta,  saját ízlésére formálta,  és ahol szükségesnek tartotta,  egy picit magyarosított.  Persze csak annyira,  mint ahogy egy kis fűszert csippentünk az ételbe.  Alkalmazkodva a hazai szokásokhoz és lehetőségekhez.  
A könyv részletesen tárgyalja a konyhai alapműveleteket és alapkészítményeket,  beavat a mártások,  előételek,  köretek,  pástétomok és terrinek titkaiba,  mesterfogásokat árul el halakról,  rákokról és húsokról.  Több mint 300 receptjének elkészítését 250 fázisfotó segíti. 
A szerző,  Walther Klára,  francia diplomatafeleségként a világ izgalmas tájait bejárva fejlesztette művészi tökélyre gasztronómiai tudományát.  Élelmiszervegyészként,  felvértezve precizitással és az alkotóelemek tudományos ismeretével,  magyar szívvel és franciás eleganciával vágott neki a főzésnek.  Konyháját évtizedek alatt - a hétköznapi - szakácsművészet legmagasabb régióiba emelte,  és ezt második hazájában is elismerték.  Szakmai tanácsadóként részt vett a Larousse gasztronómiai lexikon magyar kiadásának előkészítésében. 
kevesebb
	Jelenlegi ára: 3 800 Ft
	Az aukció vége: 2014-09-17 14:26
. Walther Klára: Francia konyha magyar szívvel - Jelenlegi ára: 3 800 Ft
2014. augusztus 27., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése