Egy szakácskönyv, amely jóval több, mint receptek gyűjteménye. A főzés filozófiája tárul fel előttünk könnyen érthető és tanulható formában. Aki ezt a könyvet forgatja, rájön, hogy a konyhaművészet milyen könnyen elsajátítható, hogy a bonyolultság nem más, mint egyszerű folyamatok következetes ismétlése. E könyv ismerete felfedi előttünk a konyhaművészet titkait, mesterfogásait, és persze, ami nem mellékes: finom, rafinált, kifinomult ízeit.
Klára valamennyi itt tálalt receptjét tucatszor kipróbálta. A bemutatott étkeket a francia konyha legjavából válogatta, saját ízlésére formálta, és ahol szükségesnek tartotta, egy picit magyarosított. Persze csak annyira, mint ahogy egy kis fűszert csippentünk az ételbe. Alkalmazkodva a hazai szokásokhoz és lehetőségekhez.
A könyv részletesen tárgyalja a konyhai alapműveleteket és alapkészítményeket, beavat a mártások, előételek, köretek, pástétomok és terrinek titkaiba, mesterfogásokat árul el halakról, rákokról és húsokról. Több mint 300 receptjének elkészítését 250 fázisfotó segíti.
A szerző, Walther Klára, francia diplomatafeleségként a világ izgalmas tájait bejárva fejlesztette művészi tökélyre gasztronómiai tudományát. Élelmiszervegyészként, felvértezve precizitással és az alkotóelemek tudományos ismeretével, magyar szívvel és franciás eleganciával vágott neki a főzésnek. Konyháját évtizedek alatt - a hétköznapi - szakácsművészet legmagasabb régióiba emelte, és ezt második hazájában is elismerték. Szakmai tanácsadóként részt vett a Larousse gasztronómiai lexikon magyar kiadásának előkészítésében.
kevesebb
Jelenlegi ára: 3 800 Ft
Az aukció vége: 2014-09-17 14:26
. Walther Klára: Francia konyha magyar szívvel - Jelenlegi ára: 3 800 Ft
2014. augusztus 27., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése